Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Photon Energy podepsala O&M kontrakt na provoz a údržbu 100 MWp fotovoltaických elektráren v Polsku

Společnost Photon Energy N.V. oznamuje, že její polská dceřiná společnost Photon Energy Operations PL Sp. z o.o. podepsala kontrakt se švédským developerem obnovitelných zdrojů energie OX2 na zajištění kompletní podpory O&M pro dvě velkokapacitní elektrárny s celkovým instalovaným výkonem 100,19 MWp.

Mapka Rutki a Góra

„Jsme poctěni a nadšeni, že jsme získali důvěru společnosti OX2, předního evropského hráče v oblasti obnovitelných zdrojů, a vnímáme to jako důležitý závazek i vyznamenání našeho přístupu k provozu a servisu velkokapacitních fotovoltaik. Jakožto poskytovatel služeb O&M máme za cíl poskytovat ta nejlepší řešení z hlediska rozsahu, odbornosti i hodnoty – což děláme díky týmu specializovaných techniků. Jsme odhodláni zajistit, aby elektrárny Rutki a Góra měly špičkovou provozuschopnost a výkon,“ uvedl Georg Hotar, generální ředitel Photon Energy Group.

A dále pokračoval: „Působení Photon Energy s vlastními O&M servisními týmy na pěti klíčových trzích CEE, ve spojení se 14 lety zkušeností, nás staví do jedinečné pozice, kdy můžeme poskytovat služby místním i mezinárodním investorům s fotovoltaickými aktivy na různých trzích. Naše spolupráce v oblasti O&M se společností OX2 je významným krokem k dosažení našeho cíle poskytovat do konce roku 2024 služby O&M pro 1 GWp fotovoltaik. S ohledem na pokračující růst instalovaného výkonu v Polsku, a očekávané zrychlení v Rumunsku a České republice v nadcházejících letech, vidíme významný potenciál dalšího růstu i do budoucna.”

Elektrárny se nacházejí ve městech Rutki a Góra, obě v okresu Opolí v Polsku. Smlouva byla uzavřena na počáteční období dvou let.

Tato smlouva představuje významný milník na konkurenčním polském fotovoltaickém trhu v rámci cíle společnosti rozšířit své globální portfolio O&M na 1,0 GWp do konce roku 2024. Divize O&M společnosti Photon Energy nyní provozuje a servisuje celkem více než 650 MWp instalované FV kapacity na svých klíčových trzích CEE a v Austrálii, přičemž několik dalších smluv je v jednání a očekává se, že budou uzavřeny do konce roku. V Polsku společnost v současné době provozuje a servisuje v rámci svého portfolia 267,5 MWp FV aktiv externích zákazníků.

O Photon Energy Group – photonenergy.com

 
 
Reklama