Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ekologické podnikání jako konkurenční výhoda

S ohledem na současné environmentální výzvy je zavádění udržitelných principů do všech oborů podnikání stále důležitější. Zjistěte, jak se i vaše firma může stát ekologičtější.

Aby vaše firma minimalizovala svůj dopad na životní prostředí, zaměřte se zejména na tyto oblasti:

  • Minimalizace produkce emisí skleníkových plynů,
  • minimalizace produkce odpadu, jeho správná recyklace a upcyklace,
  • přechod na obnovitelné zdroje energie a zvýšení energetické efektivity výroby a provozu,
  • vývoj a využívání ekologických materiálů a procesů,
  • zodpovědné nakládání se zdroji.

Ekologický přístup se může promítnout do všech oblastí vašeho podnikání - od dopravy (podpora cyklistiky vybudováním šatny se sprchou) přes provoz (zateplení budov, digitalizace procesů, nabídka veganských jídel v kantýně) až po outsourcing různých ekologických služeb. Kromě toho si pečlivě vybírejte obchodní partnery a dodavatele.

Příkladem firmy, která se stane vaším partnerem na cestě k udržitelnosti, je firma Lindström, která se zabývá pronájmem pracovních oděvů a textilu. Lindström klade důraz na ekologickou výrobu a údržbu oděvů, minimalizaci spotřeby energií, vody a pracích prostředků. Vyřazené oděvy upcykluje na nové výrobky.

Udržitelnost dnes představuje nejen nutnost, ale také konkurenční výhodu. Firmy, které se adaptují na zpřísňující se legislativu (Green Deal, ESG atd.), jsou odolnější, perspektivnější, efektivnější a mají lepší reputaci. „Zelené“ společnosti mají věrnější zákazníky a vyšší potenciál k získání investic a dalšímu růstu. Dle průzkumů je tak udržitelné podnikání nerozlučně spojeno i s vyššími zisky.

Udržitelnost v Lindström


Lindström Czech Republic
logo Lindström Czech Republic

Společnost Lindström patří mezi přední evropské textilní servisní společnosti s více než 170letou tradicí. Nabízí vše pro čistotu a design interiérů, firemní odívání a ochranu zaměstnanců.

 
 
Reklama