Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové technologie solárních panelů - krátké a přehledné shrnutí

V poslední době představili téměř všichni výrobci solárních panelů své modely postavené na různých nových technologiích - TOPCon, HJT atd. Víte, jaké jsou mezi nimi rozdíly? Krátký a přehledný popis.

HETEROJUNCTION TECHNOLOGY - HJT

Technologie heterojunction (HJT) je technologie dvoufázových solárních článků typu N, která využívá monokrystalický křemík typu N jako substrát a na přední a zadní povrch nanese tenké vrstvy na bázi křemíku a transparentní vodivé vrstvy.

Díky kombinaci výhod technologií tenkých vrstev krystalického křemíku a amorfního křemíku má technologie HJT vynikající fotoabsorpční a pasivační účinky a také vynikající účinnost a výkon. Panely HJT jsou jednou z technologií, které zlepšují míru konverze a výkon na nejvyšší úroveň, a představují také trend nové generace technologie platformy solárních článků.

 

SHINGLED TECHNOLOGY

Šindelové buňky jsou nově vznikající technologií, která využívá překrývající se tenké proužky buněk, které lze sestavit buď horizontálně nebo vertikálně přes panel. Šindelová buňka se vyrábí laserovým řezáním normální buňky plné velikosti na 5 nebo 6 pásů a jejich vrstvením do šindelové konfigurace pomocí lepidla na zadní straně.

Mírné překrytí každého pásku článků skrývá jednu přípojnici, která propojuje pásy článků.

Tento jedinečný design pokrývá větší plochu povrchu panelu, protože nevyžaduje připojení přípojnic na přední straně, které částečně stíní článek, čímž se zvyšuje účinnost panelu.

Další technologie (celý článek)


ifTECH s.r.o.
logo ifTECH s.r.o.

Velkoobchod - solární panely, fotovoltaické panely, fotovoltaika, konstrukce pro solární elektrárny, solární měniče, skladování energie, bateriové systémy, rozvaděče, optimizéry, elektromobilita - dobíjecí stanice na elektromobily.

 
 
Reklama