Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Skupina SolidSun je připravena reagovat na letní odstávku dotačního programu Nová zelená úsporám

Nová zelená úsporám přechází na nový zdroj financování, což vyžaduje patřičné úpravy a provedení technicko-provozní odstávky. Příjem žádostí o dotaci v současné výzvě programu bude ukončen k 30. červnu a v té navazující pak bude spuštěn opět v září.

V období letní odstávky (červenec a srpen) tedy nebude možné podávat nové žádosti. Skupina SolidSun na tyto změny reaguje včas.

Program Nová zelená úsporám je jedním z klíčových pilířů podpory obnovitelných zdrojů energie a energetické účinnosti, určeným pro majitele rodinných a bytových domů. V souladu s aktuálními informacemi se dozvídáme, že v létě, konkrétně v červenci a srpnu, dojde k odstávce, během které nebude možné podávat nové žádosti o dotaci. Toto opatření bylo zavedeno z důvodu potřeby přizpůsobit systém a připravit se na novou fázi programu. Je nicméně důležité zdůraznit, že program bude i nadále pokračovat, a to s určitými změnami, které přinesou zjednodušení, a tedy i rychlejší schvalování a vyplácení dotací.

Od září dojde ke snížení výše dotace u realizací zahrnujících nabíjecí stanice pro elektromobily, známé také jako wallboxy. V reakci na tuto změnu podáme ve skupině SolidSun veškeré žádosti o dotace, jejichž součástí je nabíjecí stanice, v režimu „před realizací“. Tímto způsobem zajistíme, že klienti budou mít rezervovanou výši dotace za současných podmínek platných do 30. června.

V rámci skupiny SolidSun děláme maximum pro to, abychom veškeré zakázky, u kterých se předpokládá připojení fotovoltaické elektrárny do distribuční soustavy v letních měsících, podali za současných podmínek. Snažíme se tak minimalizovat negativní dopady v podobě prodloužení lhůty pro vyplacení dotace či snížení její výše. Touto cestou chceme klienty uklidnit – přestože se může zdát, že program Nová zelená úsporám prošel významným omezením, ve skutečnosti projde jen dočasnou odstávkou a poté bude nadále fungovat s uvedenými změnami.


SolidSun
logo SolidSun

Jsme skupina Solidsun - poskytujeme komplexní řešení v oblasti fotovoltaických elektráren. A to jak pro rodinné domy, tak firmy. Navrhujeme a realizujeme FVE, stavíme FV parky v ČR i EU, zajistíme výhodný výkup přebytků energie z FVE. O klienta se staráme ...

 
 
Reklama