Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak na přepis energií?

Stěhujete se, kupujete či prodáváte nemovitost nebo řešíte dědictví? V tom případě jste možná došli k tomu, že bude nutné provést přepis energií. Jak na to?

Přepis elektřiny a plynu


Přepis energií obvykle zahrnuje přepis elektřiny, přepis plynu, případně obojí. V dnešní době je výhodou, že řada velkých dodavatelů energií umožňuje vyřídit vše online. Pokud si nejste jistí, jak na to, můžete zajít na pobočku a tam vám s přepisem pomohou.

Případně se předem podívejte na srovnání cen elektřiny na Ušetřeno.cz, kde si můžete najít nejvýhodnějšího dodavatele. A specialista z Ušetřeno.cz vám může po telefonu poradit, jak na přepis energií.

 

Jak na přepis energií?


Pokud stávající majitel odběrného místa a budoucí majitel spolupracují, nemusí vůbec dojít k přerušení dodávek elektřiny či plynu. Společně musí:

  • vyplnit žádost o převod odběru elektřiny či plynu
  • doložit doklady o vztahu k odběrnému místu (příp. sepsat čestné prohlášení)
  • dodat konečný stav měřidla ke dni přepisu
  • prokázat se dokladem totožnosti

Dodavatel energií následně potvrdí ukončení původní smlouvy, vystaví konečnou fakturu a nového majitele zaeviduje jako svého zákazníka.

Pokud původní majitel nespolupracuje, musíte vše vyřešit přímo přes dodavatele elektřiny či plynu. Není to nic neobvyklého - ale nevýhodou je, že v takovém případě většinou dojde k dočasnému přerušení dodávek energií. Jakmile je ale přepis energií ukončen, dodávky jsou obnoveny.

Více informací


Ušetřeno.cz
logo Ušetřeno.cz

Portál Ušetřeno.cz porovnává produkty a služby a pomáhá tak šetřit čas i peníze. Jen u nás naleznete nejvýhodnější nabídky dodavatelů plynu, elektřiny a poskytovatelů hypoték, půjček či mobilních tarifů a internetu.

 
 
Reklama