Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Moderní technologie odhalí úniky energií i teplot

Internet věcí (IoT) je dnes běžnou záležitostí služeb facility managementu. Velké firmy jako OKIN FACILITY mají výhodu silného technologického zázemí, a tak si mohou dovolit provozovat „IoT laboratoř“

Internet věcí (IoT) je dnes běžnou záležitostí služeb facility managementu. Velké firmy jako OKIN FACILITY mají výhodu silného technologického zázemí, a tak si mohou dovolit provozovat „IoT laboratoř“, díky níž na základě přesného vyhodnocení využití inovativních řešení připraví zákazníkům optimální nabídku. 

„Už dnes existuje více než 20 činností, kde je zařazení moderních technologií v našem oboru jednoznačným přínosem,“ říká marketingový ředitel OKIN FACILITY Michal Štochl. IoT je nyní velmi zajímavé řešení právě při správě a organizaci budov. „IoT není jen nástroj na monitoring jednotlivých částí budov. Naopak slouží k maximální znalosti, co se děje v budovách, areálech a kdekoli jsou prvky IoT umístěny,“ říká Štochl. 

„Pokud jsme schopni něco v dané oblasti změřit, pak jsme schopni tuto věc i řídit a relevantně doporučit, co se má v dané oblasti dít. V dnešní době, kdy energie jsou určitou neznámou a jejich ceny jsou nestálé, je o to více nutné optimalizovat jejich spotřebu a vědět, kde případně klientům energie unikají,“ dodává Štochl z OKIN FACILITY.

Jednou z oblastí, kde mají moderní technologie pozitivní vliv na zvýšení efektivity facility služeb, je energetický management. „Zaměřujeme se na vylepšení analýzy dat, automatizaci a zjednodušení kontroly a vyúčtování. Konkrétně využíváme platformu SARAhub, díky níž dokážeme zákazníkům ušetřit finanční prostředky za energie, což je v dnešní nejisté době zvlášť zajímavé,“ tvrdí Štochl z OKIN FACILITY.

Více informací o službách na


OKIN FACILITY
logo OKIN FACILITY

Již 30 let přinášíme celé řadě významných lokálních i mezinárodních klientů služby integrovaného facility managementu na základě Solutions Partnershipu. Působíme v šesti evropských zemích a neustále rosteme. S využitím moderních technologií efektivně ...

 
 
Reklama