Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Situace na trhu s fotovoltaikou: Džungle nebo ráj?

V posledních měsících se slovo fotovoltaika skloňuje v médiích prakticky dennodenně. Jak to vlastně vypadá na trhu a jak by se v aktuální situaci měl chovat zájemce o novou fotovolatickou elektrárnu?

Fotovoltaický boom nastal v loňském roce. Objem instalací meziročně vzrostl skoro 5násobně. Tento nárůst poptávky zaskočil některé subjekty, které se následně potýkaly s problémy s kapacitou. Zvýšený zájem z posledních let dal také za vznik obrovskému množství nových firem. I přesto, že se často jednalo o úplné nováčky bez patřičných zkušeností a stabilního zázemí, které mají vliv na kvalitu odvedené práce, tyto společnosti nalákaly řadu lidí na mnoho často nereálných slibů.

Jak se tedy řídit při výběru kvalitního dodavatele?

Lidé by se při pořizování fotovoltaiky měli mít na pozoru, což dokládají problémy některých společností v posledních týdnech a měsících. Základem je vždy porovnání cenových nabídek. Kromě toho by se ale klient měl podrobněji informovat o firmě samotné. Zjistit si její historii, zkušenosti a hlavně jaký servis zákazníkovi poskytují.

Fotovoltaická elektrárna je dlouhodobou investicí, která může mít skvělý přínos pro rodinný rozpočet, nebo se také může stát jeho noční můrou. „My v JOYCE se zaměřujeme se na to, jak pomoci lidem. Pomoci tak, aby jejich fotovoltaická elektrárna byla navržená přesně na míru jejich potřebám a kvalitně sloužila co nejdéle. Po celou dobu jsme tu navíc pro naše klienty, ať už ve formě servisu nebo poradenství. To jsou základní věci, které by měla kvalitní firma na trhu s fotovoltaikou splňovat,“ říká Petr Jarošík, majitel a jednatel společnosti JOYCE ČR, která se návrhům a instalacím fotovoltaických elektráren věnuje již od roku 2008.

Více informací


JOYCE ČR, s. r. o.
logo JOYCE ČR, s. r. o.

Firma JOYCE ČR, s.r.o. byla založena v roce 1996. Hlavními obory činnosti jsou komunikační technologie a alternativní zdroje energie s působností v České i Slovenské republice. Naše vize: JOYCE = symbol kvality a trvalé hodnoty. S námi budete Jedineční, ...

 
 
Reklama