Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Problémoví dodavatelé fotovoltaiky jsou jen výjimkou, většina firem funguje spolehlivě

Ačkoliv podle posledních zpráv v médiích by se mohlo zdát, že trh s fotovoltaikou je značně narušený, opak je pravdou. Výrazně problémových firem jsou nyní pouze jednotky.

Podle zpráv, které v posledních týdnech plní většinu hlavních tuzemských médií by se mohlo zdát, že trh s fotovoltaikou je ve značném rozkladu a je lepší se mu vyhnout. Zkušenosti velké většiny majitelů fotovoltaiky ale ukazují úplně opačnou situaci a při zachování několika pravidel se není třeba pořízení fotovoltaické elektrárny obávat.


Ačkoliv situace se společností Malina Group a nejnověji také polskou FG Energy není nijak růžová a stovky klientů těchto firem mají velkou šanci, že je výběr nesprávného dodavatele vyjde na desítky a velmi často i stovky tisíc korun - neukazují problémy těchto firem na situaci na celém trhu.


Ten je i přes pokles poptávky, který zajistil snížení cen v návaznosti na pomalý ústup energetické krize stále stabilní. Ačkoliv na začátku roku hlásili dodavatelé fotovoltaiky pokles poptávky i o třetinu, situace se se začátkem stavební sezóny a lepším počasím mění.

Fotovoltaika nyní pro mnoho domácností, které si ji pořizují zůstává prostředkem pro snížení závislosti na distribuční soustavě a také ochranou před opětovným navýšením cen elektřiny a dalších komodit.


To, že problémy dodavatelů fotovoltaiky jsou spíše ojedinělou záležitostí ostatně ukazují i statistiky srovnávače dodavatelů fotovoltaiky Voltaico. Průměrně totiž dodavatelé od svých zákazníků získali hodnocení 4.36 z 5, což je i přes dřívější nelehkou situaci na trhu pozitivní číslo. Pokles poptávky navíc pomohl zkrátit doby dodání fotovoltaik, které se nyní nejčastěji dodají do 3 - 6 měsíců.

Voltaico.cz

 
 
Reklama