Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zrušení podpory pro OZE - bylo by možné?

Ministerstvo financí navrhlo v rámci plánovaných škrtů od příštího roku zrušit provozní podporu obnovitelných zdrojů energie. Dotaci, kterou čerpají především vlastníci solárních elektráren z let 2009-2010, totiž od loňského října dočasně platil stát.

Zkušenosti ze sporů o solární odvod v letech 2011 - 2013 ukázaly, že i ten byl pro mnohé vlastníky zásadním zásahem. Zpětná změna dotačních pravidel by ale pro mnoho provozovatelů fotovoltaických elektráren byla likvidační.
Podle našeho právního názoru by se navíc jednalo o nepřípustnou protiústavní retroaktivní změnu pravidel, která by vyvolala řadu soudních sporů.

Posoudíme Váš nárok na podporu

Jako experti na oblast energetického práva situaci okolo návrhu ministerstva průběžně sledujeme a vyhodnocujeme. Dle našeho předběžného posouzení by omezení podpory OZE bylo velmi pravděpodobně protiústavním a bylo by namístě se proti němu bránit. Máte-li otázky k tomu, jaké dopady by chystané legislativní změny mohly mít na Vaše projekty, obraťte se na nás.

Více informací


Frank Bold Advokáti, s.r.o.
logo Frank Bold Advokáti, s.r.o.

Advokátní kancelář Frank Bold Advokáti je přední českou advokátní kanceláří se specializací na stavební a energetické právo. Typické zakázky: územní plánování, povolování staveb, práva výrobců energie z obnovitelných zdrojů.

 
 
Reklama