Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konfigurátor FVE: Rozmístěte si panely na vaši střechu

Zkuste si konfigurátor na webu Columbus Energy, díky kterému si můžete vyzkoušet rozmístění fotovoltaické panelů na vaší střeše a získat přehled o rámcových parametrech.

Konfigurátor vám poskytne přibližná data o vaší možné fotovoltaické instalaci. Dozvíte se kolik panelů si na střechu můžete dát, jaký je teoretický výkon a kolik zhruba energie můžete vyrobit ročně. Zároveň budete vědět zda vám instalace pokryje vaši spotřebu energie a v jakém poměru bude od celkové výroby. Teoretickou výrobu můžete srovnat i v měsících, kdy uvidíte o kolik více energie vyrobíte v letních měsících než v zimních.

Důležitou součástí konfigurátoru je i propočet návratnosti instalace. Ta se počítá s dvěma možnostmi cen za MWh a vy díky tomu uvidíte jaká by byla návratnost s nižší i vyšší cenou za energie. Můžete se tak lépe rozhodnout, zda se vám investice do fotovoltaiky vyplatí. Konfigurátor vám spočítá orientační cenu za instalaci. Navíc, pokud chcete čerpat na fotovoltaiku dotaci, je možné se její přibližnou částku dozvědět přímo v konfigurátoru. Vy tak uvidíte, kolik můžete ušetřit.

V aplikaci nejprve zadáte adresu, kde chcete fotovoltaické panely navrhnout. Poté označíte střechu vhodnou pro FVE, a to pomocí libovolných bodů. V konfigurátoru můžete zvolit z tří různých typů panelů, nicméně aplikace Vám první volbou nabídne nejvhodnější typ. Podle toho, o jak velkou plochu se jedná a jaký panel zvolíte, se dozvíte jak velký výkon bude fotovoltaická elektrárna mít. V dalším kroku si můžete zadané parametry zkontrolovat a přidat vaši běžnou spotřebu. Tu buď zadáte ručně, nebo ji aplikace odhadne.

Vyzkoušejte si konfigurátor

 
 
Reklama