Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový Loxone Wallbox: Optimální nabíjení z přebytků s maximální flexibilitou

Wallbox poskytuje dynamické nabíjení a maximální flexibilitu inteligentního energetického managementu budovy. Automatická regulace výkonu zaručuje efektivní využití přebytků z fotovoltaiky.

Nový Wallbox lze plně integrovat do automatizace domácností a budov. Zatímco doposud byl pro třífázové nabíjení vyžadován výkon minimálně 4 kW, Miniserver automaticky reguluje nabíjecí výkon nového Wallboxu v rozmezí 1,38 až 11 kW v závislosti na přebytku z FVE.

Jde o vhodné řešení zejména v porovnání s wallboxy, které lze nabíjet jen napevno výkonem 11 kW, a za předpokladu, že obvykle instalované systémy FVE mají špičkový výkon 5 až 10 kW. Sluneční záření zároveň v průběhu dne kolísá, a tak je u mnoha systémů prakticky nemožné plně nabít elektroauto jen z přebytků.

Zprovoznit Wallbox v Tree i Air variantě zabere pár kliknutí. V 5 režimech lze volit, zda se má vůz nabíjet maximálně z FVE, zda se má nabít rychle plným výkonem, přestože přebytky nestačí atd.

Dynamický nabíjecí výkon se hodí i v projektech s několika Wallboxy a omezeným připojením k elektrické síti (bytovky, parkoviště apod.). Miniserver sám snižuje nabíjecí výkon, aby nedošlo k přetížení.

Měřič spotřeby energie lze připevnit na DIN lištu uvnitř a integrovat pomocí rozhraní Modbus. Na přední stranu můžete umístit tlačítko Loxone. Klávesnice NFC Code Touch povolí nabíjení oprávněným osobám, Touch Pure Flex zase umožní přepínat mezi režimy (mimo aplikaci Loxone) atd.

Bonus: Wallbox řízený Miniserverem tvoří perfektní balíček pro žádost o dotaci na nabíječky v Nové zelené úsporám. Miniserver pak kromě nabíjení ovládá i další funkce chytré budovy jako osvětlení, stínění, vytápění, audio a další... Vše v jednom systému!

Více informací


Loxone s.r.o.
logo Loxone s.r.o.

Loxone je systém pro inteligentní elektroinstalace. Přináší pokročilé ovládání a automatizaci technologií budov do komerčních projektů i domácnosti. Stínění, topení, osvětlení, chlazení, závlaha, přístupový systém, alarmy, audio, FVE, ventilace... vše ...

 
 
Reklama