Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak ušetřit na energiích a optimalizovat provoz díky IoT?

Jak ušetřit na energiích a provozu díky IoT? Chytrá platforma SARAhub dokáže nejen monitorovat spotřebu ale i prostředí ovládat a zamezit tak plýtvání!

Základem pro energetický audit a následná opatření je bezpochyby detailní znalost prostředí, jak se chová a jakou mají jednotlivé jeho části spotřebu. Ať už se jedná o elektřinu, plyn, vodu nebo teplo, ideální stav je měřit do hloubky, nejlépe na úrovni jednotlivých technologií. Konkrétní provoz lze snadno dodatečně osadit zařízeními, která nám potřebné údaje dokážou přinést doslova až pod nos, bez nutnosti budovat složitou infrastrukturu a nutnosti obcházet budovy a údaje opisovat.

Pak přichází do hry ta nejdůležitější část - centralizace naměřených dat, jejich vyhodnocení a zobrazení.Ty vůbec nejpokročilejší platformy, mezi které se bezpochyby řadí i platforma SARAhub od společnosti IOTOR,  pokrývají problematiky napříč celou jejich škálou. Monitoring energií a výrobních strojů - kolik energie spotřebuji na výrobu jednoho kusu výrobku. Spotřeba, kvalita pracovního prostředí a její optimalizace - zabezpečení zdravého prostředí s ohledem na kvalitu vzduchu. Prediktivní údržba - monitoring běhu strojů a plánování jejich servisu. Monitoring skladovacích prostorů - sledování teplotního řetězce, vlhkosti a podmínek pro skladování zboží a výrobků. Odpadové hospodářství - optimalizace plánování svozu odpadů. A mnoho dalších, ve světě IoT se skutečně představivosti meze nekladou. SARAhub dokonce integruje termostatické hlavice a zamezí plýtvání energiemi mimo pracovní dobu. Ať už hledáte jen úspory energií anebo celkovou optimalizaci provozu, SARAhub vám dokáže pomoci!

Více informací o možnostech úspor díky IoT naleznete zde.


iotor a.s.
logo iotor a.s.

Mějte věci pod kontrolou a využijte svůj majetek a zdroje ještě lépe. Pomocí IoT řešení SARAhub zajistíme, abyste měli pod kontrolou své náklady, energie, stroje a zařízení, výrobu, budovy a prostředí. Jako člen skupiny OKIN máme mnohaleté zkušenosti při ...

 
 
Reklama