Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Technologie tepelných čerpadel pro ekologický a efektivní ohřev vody - Hoval CombiVal WPE

Tepelné čerpadlo a ohřívač vody v jednom je ideální řešení pro efektivní a nízkonákladový ohřev vody. Pomocí integrovaného tepelného čerpadla ušetří až 2/3 nákladů na energii potřebnou pro tyto účely.

V důsledku výrazného snížení spotřeby elektrické energie navíc dochází k rychlé amortizaci vstupní investice. Zařízení je kombinovatelné s fotovoltaickým solárním systémem a umožňuje také volit z několika provozních režimů. Například režim ‘dovolená' sníží během vašich prázdnin provozní náklady na možné maximum. V letních měsících, kdy na ohřev vody netřeba využívat kotel, toto řešení výrazně zvyšuje energetickou účinnost celého systému. Samozřejmostí zůstává, že teplá voda vyprodukovaná zařízením CombiVal WPE je hygienicky zcela nezávadná, a to díky automatickému programu Stop Legionelle.

Jak je to s instalací?

Jeho integrace do stávajícího systému je díky řešení připravenému k okamžitému použití bezproblémová a rychlá. Přívětivá je i uživatelská obslužnost, tu zajišťuje integrovaný řídící systém. Zařízení je díky automatické detekci stavu ochranné horčíkové anody chráněno proti korozi. Hliníkový trubkový kondenzátor zvenku uzavřený ocelovým pláštěm se zase stará o nízkou kalcifikaci zařízení. 

Kde všude ho lze využít?

CombiVal WPE lze umístit jak v kotelně, v místnosti pro domácí práce stejně jako v odpočinkové místnosti. Ve všech zmiňovaných umí pracovat jak s venkovním, tak s okolním vzduchem přímo v dané nebo vedlejší místnosti. V obou případech a pokud je to třeba, se mu daří prostory ochlazovat a odvlhčovat, k čemuž například umí využít i odpadní teplo z praček a sušiček.

Více informací


Hoval spol. s r.o.
logo Hoval spol. s r.o.

Hlavní činností firmy Hoval je výroba a prodej tepelné techniky a vzduchotechniky, podpora projektování, spolupráce s investory a developery při tvorbě komplexních řešení s ohledem na efektivnost a úsporu provozních nákladů, zajištění spolehlivého provozu ...

 
 
Reklama