Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové řešení Fronius pro nabíjení elektromobilů

Rakouský expert na energetická řešení uvede v květnu 2021 na trh zařízení Fronius Wattpilot. Tento výrobek je určen všem řidičům elektromobilů, ať už s vlastním fotovoltaickým systémem, nebo bez něho.


Kombinace fotovoltaiky a elektromobility přináší celou řadu dalších výhod.

Wattpilot se velmi snadno instaluje a je jedním z mála výrobků na trhu, které dokážou automaticky přepínat mezi jednofázovým a třífázovým nabíjením FV přebytky a získat tak z fotovoltaického systému maximum energie. „Fronius Wattpilot je inteligentní nabíjecí řešení, které každému řidiči elektromobilu zajišťuje maximální nezávislost a umožňuje mu nabíjet vždy s nejnižšími možnými náklady,“ vysvětluje Martin Hackl, Global Director obchodní jednotky Solar Energy, Fronius International GmbH.

Doporučuje se, aby řidiči elektromobilů, kteří ještě nevlastní fotovoltaický systém, už dnes dbali na správné řešení nabíjení, protože ne každý přístroj lze inteligentně provozovat v kombinaci s fotovoltaickým systémem.

Uživatelsky přívětivé ovládání prostřednictvím aplikace

Pomocí aplikace Solar.wattpilot je možné toto řešení nabíjení snadno uvést do provozu i obsluhovat. Uživatel navíc získává vizuální přehled stavu nabíjení. Aplikace funguje v systému IOS a Android a je jediným uživatelským rozhraním, které je potřeba pro snadné a přehledné ovládání všech funkcí.

Zaručeně nejvýhodnější nabíjení

Velmi výhodné je nabíjení elektromobilu s využitím variabilního tarifu za elektřinu1. Tento tarif se řídí aktuálními cenami na burze a s minimální přirážkou se převádí přímo na zákazníka. Prostřednictvím aplikace Solar.wattpilot může zákazník snadno určit, do jaké maximální částky chce elektromobil nabít. Vedle variabilního tarifu existují ještě dvě další možnosti, díky kterým lze tankovat co nejvýhodněji: režim nabíjení Next Trip a možnost nabíjet pouze FV přebytky.

Nabíjení elektromobilu s maximálním využitím solární energie

Řešení nabíjení musí umět sledovat slunce: Když je k dispozici hodně solární energie, tankuje se hodně, když je energie málo, tankuje se méně. Fronius Wattpilot dokáže optimálně zhodnotit FV přebytky a provádí regulaci v 1ampérových krocích až do maximálního nabíjecího výkonu.

Fronius Wattpilot jako jeden z mála výrobků na trhu dokáže přepínat mezi jednofázovým a třífázovým nabíjením. To znamená, že se využije celý FV přebytek: 1,38 kW až 22 kW. Nabíjení probíhá v ampérových krocích a přepínání mezi jednofázovým a třífázovým nabíjením je plně automatické. Na rozdíl od běžných řešení se tak lze vyhnout krátkodobému drahému špičkovému zatížení.

Inteligentní režimy nabíjení pro každou situaci

Wattpilot je navíc vybaven dvěma různými režimy nabíjení, Eco a Next Trip. Podle aktuální situace se elektromobil nabije velmi levně, nebo cíleně požadovaným množstvím energie na další plánovanou cestu. Režim Eco je ideální pro vlastníky fotovoltaických systémů, protože kombinuje nabíjení FV přebytky s variabilním tarifem za elektřinu. Režim Next Trip se používá pro nabití vozu na konkrétní trasu. Tím se zajistí, že se natankuje minimálně tolik energie, kolik je pro další cestu potřeba, a to nejvýhodnějším dostupným proudem.

Wattpilot doplňuje portfolio řešení společnosti Fronius. Kromě sektorů fotovoltaiky a tepla tak nyní výrobkem v osvědčené kvalitě Fronius disponuje také sektor mobility2. Fronius Wattpilot je k dispozici ve dvou variantách, pevně namontovaný Wattpilot Home pro domácnosti a mobilní Wattpilot Go na cesty.

Více informací


FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 
Reklama