Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Samsung chce rozšířit výrobu baterií pro elektromobily v Maďarsku

Jihokorejská společnost Samsung SDI chystá investici za 942 miliard wonů (18 miliard Kč) do rozšíření své továrny na výrobu baterií pro elektrická auta v Maďarsku.


Samsung SDI na veletrhu Intersolar 2018

S odvoláním na jednoho z představitelů společnosti to dnes uvedla agentura Reuters. Firma také v Maďarsku zvažuje výstavbu další továrny na baterie, o načasování případné stavby ale zatím nerozhodla.

Samsung SDI je dceřinou společností jihokorejského technologického giganta Samsung Electronics a dodává baterie automobilkám Ford Motor či BMW. Výrobu v Maďarsku firma zahájila v roce 2018, vyrobí tam ročně baterie pro 50.000 elektrických aut. Další továrny na baterie má v Koreji a Číně.

Firma v prohlášení pro regulační úřad uvedla, že její plně vlastněná maďarská dceřiná společnost zvýší kapitál vydáním akcií v hodnotě 404 miliard wonů. Samsung SDI také bude garantovat půjčku 538 miliard wonů pro její maďarskou dceřinou společnost, kterou použije na financování investice.

Samsung SDI není jedinou firmou, která rozšiřuje v Evropě výrobu baterií pro elektrická auta. Loni v lednu jihokorejská společnost LG oznámila, že plánuje do své továrny na baterie v Polsku investovat téměř 303 milionů eur (7,8 miliardy Kč).

 
 
Reklama