Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zatěsnění a čištění solárních systémů

Kapaliny BCG pro solární systémy- zatěsnění, čištění, provozní náplň

Servis a provoz solárních systémů zatím opomíjí veliká část uživatelů tohoto obnovitelného zdroje. Bohužel funkce a výkon solárního systému je vázána na jejich stav. Minimum provozovatelů provádí předepsané výměny provozní kapaliny, která se doporučuje max. po 5 letech měnit. Nedojde-li k výměně provozní kapaliny, nastává čas pro degradace glykolu a ten se následně napeče na stěny Cu trubek v sol. panelech.

Napečeniny zúží průměr, tím i průtok a hlavně se zvětší teplosměnná plocha k předání tepla. Tudíž solár ohřívá o poznání méně než když byl nový a čistý. Tento stav se dá obnovit kapalinou BCG SOR, která je určena pro čištění solárních systémů. http://www.bcgcz.cz/domu/cistici-produkty/bcg-sor/

Daleko více však provozovatelé řeší únik a doplňování provozní kapaliny. S ohledem na špatně zvolené těsnící materiály ať v těsnění závitů, nebo šroubení, dochází ke stálému slzení spojů a nutnosti kapalinu doplňovat. Tento problém řeší kapaliny BCG a to v podobě produktu BCG F.
http://www.bcgcz.cz/domu/zatesnovaci-prostredky-solar/bcg-f/

BCG F je kapalina těsnící, která se jen přidá do sol. sys. a trvale v ní zůstává. Sama si najde natěsná místa a následně je trvale utěsní tak,že není nutné další doplňování provozní kapaliny. BCG FS je provozní kapalina, která jistě splní nejvyšší požadavky provozovatele. Tato kapalina má absolutně rozdílné parametry pro provoz solárů, proti běžně používaných kapalin,které soutěží jen cenou a né kvalitou.
http://www.bcgcz.cz/domu/ochranne-produkty/bcg-fs/


BCG Technik s.r.o.
logo BCG Technik s.r.o.

Prodej kapalných těsnicích, čisticích a ochranných prostředků značky BCG. Speciální kapaliny na zatěsňování a čištění pitné vody, rozvodů topení a plynovodů, kanalizací, bazénů, nádrží, solárních systémů. BCG Kapaliny utěsní všechny druhy potrubních ...

 
 
Reklama