Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co přinesla konference SMART BUILDING 2018 k tématům chytrých a šetrných budov?

Až 14 řečníků představilo 12. září na konferenci SMART BUILDING v Praze téměř stovce zájemců aktuální současný stav, trendy v odvětví i ukázky řešení, které pomohou dělat budovy chytřejší a šetrnější.

Co přinesla konference SMART BUILDING 2018 k tématům chytrých a šetrných budov?

„Těší nás, že se na konferenci podařilo spojit témata chytrých a šetrných budov, protože oba směry se vzájemně doplňují a mohou tak lépe dosáhnout společného záměru směřujícího k úsporám, energetické soběstačnosti a kvalitě vnitřního i okolního prostředí“, uvedl Jiří Konečný, předseda Asociace chytrého bydlení, která konferenci připravila již po čtvrté.

Řečníci konference představili mnoho zajímavých témat od trendů IoT (ELKO EP), přes šetrné budovy a kvalitě vnitřního prostředí (CZGBC), návrh šetrných budov (LEN+K architekti), využití BIM při plánování budovy (LINKCITY, VCES), hospodaření s vodou v budovách (CRESTYL), trendy v oblasti fotovoltaiky, akumulace a sdílení energií (Solarninovinky.cz), využití vzduchotechniky v budovách (ATREA), nasazení chytrých technologií v budově (iNELS), technologii NB-IoT (VODAFONE) až po zefektivnění spolupráce a pracovních prostor s využitím interaktivní audiovizuální techniky (AV MEDIA) a možnosti ovládání zařízení z mobilní aplikace nebo smat TV (SAMSUNG).

Celou akci si můžete připomenout ve fotogalerii a krátkém video spotu i závěrečné zprávě konference na stránce http://www.achb.cz/smartbuilding/.
 
 
Reklama