Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyřízení dotace na systém Solar KERBEROS

Našli jsme pro vás partnery – poradce, kteří dotace vyřídí za vás. Ve většině případů nemusí váš dům ani navštívit, a tak se nebojte oslovit i vzdálenější poradce.

SOLAR KERBEROS je řídicí jednotka pro fotovoltaický ohřev vody. Na začátku celého systému jsou fotovoltaické panely, na konci je váš běžný elektrický bojler, a mezi tím je SOLAR KERBEROS, který řídí vše tak, abyste vždy měli dostatek teplé vody, a aby pro její ohřátí využil v co největší míře elektřiny ze Slunce. Její přebytky pak umí použít například pro dobíjení akumulátorů, nedostatky naopak dokáže pokrýt elektřinou z rozvodné sítě.

Než budete kontaktovat poradce pro vyřizování dotací, měli byste mít vybrán typ zařízení a realizační firmu. Realizační firmy i dotační poradce najdete v mapce.

Kolik vás to bude stát?

Nová Zelená Úsporám pamatuje částkou 5.000 Kč i na projekt dotovaného systému, a tak kryje náklady na vyřízení dotace. V ojedinělých případech se cena za projekt a vyřízení může lišit, vždy se to ale dozvíte dopředu.

Jak to probíhá?

Poradce posoudí, zda na dotaci máte nárok a vypracuje projekt na základě závazné objednávky. Projekt i administraci poradce vyřizuje kompletně za vás. Po schválení dotace je poradci uhrazen projekt a administrace. Následuje instalace systému realizační firmou a na váš účet je převedena schválená dotace.

Jak dlouho to trvá?

Solar KERBEROS je systém pro efektivní využívání sluneční energie
Solar KERBEROS je systém pro efektivní využívání sluneční energie
  • Vypracování dokumentů pro dotaci: 2–3 týdny.
  • Schválení dokumentů Státním fondem životního prostředí: 1–2 týdny.
  • Instalace systému: 1 den.
  • Schválení faktur a doložení dokumentu, že zařízení je plně v provozu: 1–2 týdny.
  • Vyplacení dotace: 1–3 týdny.
 
 
Reklama