Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

O křišťálové komíny se utká šestnáct nominovaných projektů

Teplárenské sdružení ČR ocení už počtrnácté Projekty roku v soustavách zásobování teplem a chladem. Do užší nominace bylo ve 4 kategoriích vybráno 16 projektů, do nichž teplárenské společnosti investovaly 4,3 miliardy Kč.

Jejich přínosem je zvýšení účinnosti využití primární energie a využití obnovitelných zdrojů energie, snížení spotřeby paliv a emisí skleníkových plynů a zajištění efektivního zásobování teplem pro byty, průmysl, služby a další odběratele.

„Teplárenství opět potvrdilo, že je živým oborem, který se dále vyvíjí, modernizuje a přispívá ke zlepšení životního prostředí. Nebude jednoduché z řady kvalitních projektů vybrat vítěze,“ řekl předseda výkonné rady Teplárenského sdružení ČR Mirek Topolánek.

  • Při projektech nominovaných do kategorie „Snížení tepelných ztrát, přechod na horkovody“ pokračovala vloni konverze parních rozvodů, které nahradilo více než 14 kilometrů efektivnějších horkovodů.
  • Tři projekty nominované v kategorii „Rozvoj a využití KVET, obnovitelných a alternativních zdrojů energie“ přispívají k dalšímu rozšíření výroby energie z biomasy a dalších místních paliv.
  • Při projektech nominovaných v kategorii „Modernizace a rozvoj soustav zásobování teplem“ došlo k připojení zákazníků s ročním odběrem 130 000 GJ tepla, což odpovídá průměrné roční spotřebě více než 5000 domácností.
  • V kategorii „Snižování emisí znečišťujících látek do ovzduší“ byly nominovány projekty, které výrazně snížily emise SO2, NOx a prachu.

Seznam užší nominace Projektů roku 2015 v soustavách zásobování teplem a chladem je zveřejněn na webu Teplárenského sdružení ČR.

Vítězné Projekty v jednotlivých kategoriích a Počin roku budou vyhlášeny na slavnostním večeru Dnů teplárenství a energetiky dne 26. dubna v Hradci Králové. Cenou pro vítěze bude již tradičně křišťálový komín.


TEPLÁRENSKÉ SDRUŽENÍ České republiky
logo TEPLÁRENSKÉ SDRUŽENÍ České republiky

Zájmové sdružení právnických osob, jejichž činnost souvisí s problematikou výroby, rozvodu a spotřeby tepla, výrobou a montáží technologií pro teplárenství a projektování zařízení pro zásobování teplem. Členové Teplárenského sdružení ČR vyrábějí více než ...

 
 
Reklama