Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

LEED – BIM – Buderus, toto spojení funguje

Administrativní budovy v Karlíně rostou jak houby po dešti a s každou další se zvyšuje tlak na jejich technologickou úroveň.

Boffilův Corso Court v tomto směru nejenže nezaostává, ještě je průkopníkem aplikace technologie BIM. Ta klade vysoké nároky na všechny dodavatele, proto realizovat v této úrovni projektů kotelnu se stává velice prestižní záležitostí.

Administrativní budova, navržená světově uznávaným architektem Ricardem Bofillem, vyrostla v samém srdci Karlína. Na Corso Court byla aplikována řada šetrných řešení k minimalizaci dopadu budovy na životní prostředí a k výraznému snížení provozních nákladů. Budova má fasádu s bohatým přísunem denního světla, energeticky účinný koncept vytápění, větrání a chlazení. Stejně jako u dalších projektů společnosti Skanska je i zde kladen velký důraz na kvalitu vnitřního prostředí budovy.

Budova je certifikována v kategorii LEED Platinum a celý projekt byl realizován technologii BIM (Building Information Modeling). Tento informační model budovy je proces vytváření a správy dat o budově během celého jejího životního cyklu a v budoucnosti bude u všech projektů podobného typu vyžadován. Ve střešní kotelně je instalována kaskáda tří stacionárních kondenzačních kotlů Logano plus GB402 o celkovém výkonu 1800 kW. Kaskáda je řízená z nadřazeného MaR prostřednictvím regulace Logamatic řady 4000.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...

 
 
Reklama