Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Instalatér pro tepelná čerpadla

V Národní soustavě kvalifikací je u profese instalatér soustav s tepelnými čerpadly a mělkých geotermálních systémů v současné době uvedeno 7 autorizovaných osob, které vydávají celostátně platné osvědčení.

Autorizované osoby pro kvalifikaci Instalatér soustav s tepelnými čerpadly a mělkých geotermálních systémů (kód: 26-074-M)

O Národní soustavě kvalifikací

Národní soustava kvalifikací nabízí vedle školní docházky novou cestu k plnohodnotné profesní kvalifikaci. Po úspěšném absolvování zkoušky z tzv. profesní kvalifikace, obdrží absolventi celostátně platné osvědčení, uznávané zaměstnavateli, personálními agenturami a profesními experty.

Národní soustava kvalifikací (NSK) je národní projekt MŠMT, jehož řešitelem je Národní ústav pro vzdělávání. Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Cílem Národní soustavy kvalifikací je určit a popsat jednotlivé profesní kvalifikace tak, aby byly samostatně uplatnitelné na pracovním trhu v ČR.
NSK2 pomůže těm, kteří z nějakého důvodu nedokončili školu a chtějí si doplnit vzdělání. Pomůže také všem, kteří vystudovali v jiném oboru, než pracují a potřebují mít doklad o svých znalostech a dovednostech. K dnešnímu dni bylo vytvořeno 450 standardů profesních kvalifikací. Od zahájení projektu Národní soustavy kvalifikací v roce 2005 do konce března 2013 bylo vykonáno 67 209 zkoušek.

 
 
Reklama