Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Teslu nabíjí Fronius

Výrobce elektrických automobilů Tesla oznámil vstup do nového tržního segmentu. Ve spolupráci s výrobcem měničů Fronius bude od čtvrtého čtvrtletí 2015 na trhu k dispozici Tesla Powerwall.

Prodej bude nejprve zahájen v Německu a následně bude rozšířen do celé Evropy a Austrálie.

Pro tuto spolupráci zajistily společnosti Fronius a Tesla komunikační kompatibilitu mezi měničem Fronius Symo Hybrid a Tesla Powerwall. Posledně jmenovaný systém bude k dispozici jako alternativa solární baterie Fronius. Obě varianty spolupracují s měničem Fronius Symo Hybrid a Fronius Smart Meter. Vedle solární baterie Fronius tak tato firma nabízí druhé, outdoorové řešení zásobníku montovatelného na stěnu.

Tesla, vedoucí světový podnik v oblasti elektromobility, je vítaným partnerem na naší cestě k projektu využití sluneční energie po dobu 24 hodin. Přiblížili jsme se tak o další krok naší vizi spolehlivého energetického zdroje budoucnosti v podobě stoprocentně obnovitelné energie,“ sděluje s potěšením Martin Hackl, vedoucí divize Solar Energy, Fronius International GmbH.

Tesla a Fronius úspěšně spolupracují již několik let, například prémiová elektrolimuzína Tesla řady S a sportovní vůz Tesla řady X se svářejí pomocí technologie Fronius.


FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 
Reklama