Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Efektivní energetický management zvyšuje vlastní spotřebu

Energetický management znamená optimalizaci spotřeby energie, např. tepla, elektřiny a vody. K nejjednodušším způsobům snížení spotřeby energie v domácnosti patří noční omezení vytápění nebo šetrné zacházení s vodou.

Kromě toho střídače Fronius umožňují rozsáhlý energetický management pro evidenci a analýzu toků energie. Výsledkem je vyšší efektivita využití energie a s tím spojené snížení nákladů.

Rostoucí význam rozsáhlého energetického managementu

Společnost Fronius se již dlouhou dobu zabývá problematikou energetického managementu jednak proto, aby snížila provozní náklady, jednak z ekologických důvodů. Vzhledem k rostoucím nákladům na elektrickou energii a politickým rámcovým podmínkám získává tato problematika na významu také v rozpočtech domácností.

K optimalizaci energetického managementu podstatnou měrou přispívá automatizace domu. Společnosti Fronius a Loxone společně umožňují energetický management pro zvýšení vlastní spotřeby.
Díky funkci Fronius Energy Management Relay jsou na zvýšení vlastní spotřeby připraveny i stávající systémy. Všechny střídače řady SnapINverter mají funkci Energy Management Relay již pevně integrovanou.


Na grafu je zobrazena závislost podílu vlastní spotřeby na kapacitě akumulátoru u průměrné čtyřčlenné domácnosti s roční spotřebou elektrické energie 5000 kWh.

FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 
Reklama