Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nutná legislativa pro realizaci vrtů pro tepelná čerpadla země-voda

Stavební povolení, ve kterém musí být zmínka o vrtech na příslušné parcele nebo vyjádření stavebního úřadu na ohlášení o změně otopného systému na TČ s vrty (nutno uvést počet a hloubku vrtů, parcelní číslo).

Nejdůležitější podmínka! Zjistit, zdali je vám schopen dodavatel elektrické energie přidělit odpovídající jistič (požadovanou hodnotu najdete u konkrétního tepelného čerpadla v technické části Katalogu, popř. vám jí sdělí obchodní zástupce).

Před zahájením vrtných prací potřebujeme následující dokumenty:

  • Kopii snímku katastrální mapy
  • Kopii výpisu z katastru nemovitostí
  • Kopii stavebního povolení, ve kterém musí být zmínka o těchto vrtech na příslušné parcele, nebo vyjádření stavebního úřadu na ohlášení o rekonstrukci (změně) otopného systému na tepelné čerpadlo s vrty (nutno uvést počet a hloubku vrtů, parcelní číslo) ze strany investora.
  • Pokud ještě neproběhlo stavební řízení, je situace zpravidla snazší, protože tepelné čerpadlo s vrty lze nechat zapracovat do projektu stavby celého objektu a ten nechat schválit. V současné době na vyžádání zpracujeme projekt vrtů pro účely stavebního řízení, který by měl usnadnit schvalovací proces.

Tyto dokumenty potřebujeme jako přílohu pro naše ohlášení vrtných prací na příslušný obvodní báňský úřad, které musíme doručit dle zákona minimálně 8 pracovních dnů před zahájením akce.

www.mastertherm.cz/cerpadla-na-co-pozor


Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.
logo Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.

Master Therm je český výrobce tepelných čerpadel vzduch-voda, země-voda, voda-voda s certifikací EHPA a registrací pro dotace. Tepelná čerpadla s tradicí od roku 1994 pro rodinné i bytové domy a průmyslové objekty všech velikostí. Výroba, projekt, ...

 
 
Reklama