Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Solar Kerberos

Solar Kerberos je ostrovní systém pro efektivní využití energie z fotovoltaických panelů. Jeho hlavní částí je DC/DC měnič se sledováním bodu maximálního výkonu (MPPT), zajišťující optimální využití dostupné el. energie při jakémkoli oslunění panelů.

logo UNITES

Primární funkcí Solar Kerberos (SK) je ohřev vody v akumulačním ohřívači (bojleru). Topné těleso bojleru je možno napájet i DC proudem, a proto lze použít měniče DC/DC s vyšší účinností než mají střídače. DC/DC měnič plynule přizpůsobuje zátěž ke zdroji a proto je možno prostřednictvím Solar Kerbera k FV panelům připojit libovolný bojler s tělesem do 2,5kW. SK umožňuje provoz jak v kombinaci se sítí (když je zataženo, ohřívá vodu energií ze sítě), tak i v autonomním režimu bez síťového přívodu (chaty, výpadky elektřiny). Při nahřátí bojleru na požadovanou teplotu SK může přepnout výstup z napájení topného tělesa do jiného DC spotřebiče (např. topná rohož či žebřík), může nabíjet zálohovací akumulátory, nebo prostřednictvím DC/AC měniče napájet i spotřebiče na střídavý proud. Takto lze s výhodou zálohovat např. plynové či peletkové kotle, oběhová čerpadla, chladničky apod.

Solar Kerberos je optimalizován pro 6 FV panelů do 250Wp, je vybaven měřením energie spotřebované ze sítě i vyrobené FV panely. Uživatele o stavu systému informuje přehledný dotykový displej, kterým se provádí i veškerá nastavení. Solar Kerberos je systém pro minimalizaci nákladů na elektrickou energii, zálohování důležitých spotřebičů a to vše s maximální možnou účinností využití energie z fotovoltaických panelů.




Solar Kerberos - ostrovní systém pro efektivní využití energie z fotovoltaických panelů

 
 
Reklama