Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Další tepelná čerpadla NIBE v bytovém domě na jihu Čech

Tepelná čerpadla NIBE vytápí další bytový dům, tentokrát v Netolicích na jihu Čech, kde byla nainstalována dvě tepelná čerpadla vzduch-voda typu NIBE F2300.


Instalace tepelných čerpadel vzduch-voda typu NIBE F2300 na bytovém domu v Netolicích
Byla dokončena další instalace švédských tepelných čerpadel NIBE na bytovém domu v Netolicích.

Jedná se o 4 patrový dům, kde tepelná čerpadla zjišťují vytápění a ohřev teplé vody pro 16 bytových jednotek. Dům byl napojen na CZT (centrální zásobování tepla). Sytém vytápění je radiátorový s teplotním spádem 55/45°C.

Jako hlavní zdroj vytápění bylo použito 2 ks tepelných čerpadel vzduch-voda typu NIBE F2300, každé s výkonem 15,46 kW (2/35°C, dle EN 14511), tedy celkový výkon tepelných čerpadel je 30,92 kW. Výstupní teplota z tepelného čerpadla NIBE F2300 je 65 °C. Nebyla tedy nutná výměna radiátorového systému, řešili jsme pouze výměnu zdroje energie. Záložním zdrojem je elektrokotel o výkonu 32 kW.


NIBE ENERGY SYSTEMS CZ
Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.
logo NIBE ENERGY SYSTEMS CZDružstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.

Divize NIBE ENERGY SYSTEMS zastoupená společností DZ Dražice. V nabídce NIBE jsou tepelná čerpadla všech typů. Venkovní jednotky vzduch-voda využívající venkovní vzduch a jsou vyrobené z kvalitní nerezové oceli a efektivně pracují až do teploty -25 °C. ...

 
 
Reklama