Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nebojte se zvýšení cen FV panelů kvůli clu a využijte poslední půlrok s podporou

Bojíte se zvýšení cen panelů kvůli nově zavedenému CLU? U nás se bát nemusíte, JOYCE ČR panely nezdražuje! Neváhejte také využít posledního půlroku, kdy je na FVE poskytována podpora!

Zajisté se k vám dostala zpráva o nově zavedeném dovozním clu na čínské solární panely a jejich klíčové komponenty. Evropská unie zavedla od 6. června 2013 dovozní clo ve výši 11,8 % s tím, že toto clo se postupně zvýší do 6. srpna 2013 až na 47 %. Většina výrobců si panely nechává vyrábět v Číně kvůli nízkým nákladům. Záleží však na výrobci, jak si svou výrobní linku a výrobní postupy kontroluje, hlídá a testuje následnou kvalitu panelů.
Protože cena za panely tvoří cca 40 % z celkové ceny fotovoltaické elektrárny, na tuto situaci jsme se v JOYCE dobře připravili a zvyšovaní ceny panelů a realizací FVE na klíč u nás v dohledné době nehrozí. Pokud máte zájem, pošlete nám poptávku na panely a my vám zpracujeme cenu na míru vašim požadavkům.

Využijte i faktu, že 1. 7. 2013 začal poslední půlrok, ve kterém bude energie vyrobená pomocí slunečního záření podporována výkupními cenami a zeleným bonusem. Tato skutečnost se sice dala předpokládat, avšak tisková zpráva Energetického regulačního úřadu z konce května ji potvrdila. To znamená, že výrobny uvedené do provozu po 31. 12. 2013 již nezískají žádnou finanční podporu a návratnost investice se tak s největší pravděpodobností o pár let prodlouží. Proto neváhejte a využijte druhého pololetí roku 2013 pro investici do fotovoltaické elektrárny s finanční podporou.

Kontakt: Jana Pešová, obchodník JOYCE ČR, s.r.o., Tel.: +420 539 088 027, jana.pesova@joyce.cz


Podpora ve formě výkupních cen a zelených bonusů pro výrobny uvedené do provozu od 1.7.2013 do 31.12.2013

JOYCE ČR, s. r. o.
logo JOYCE ČR, s. r. o.

Firma JOYCE ČR, s.r.o. byla založena v roce 1996. Hlavními obory činnosti jsou komunikační technologie a alternativní zdroje energie s působností v České i Slovenské republice. Naše vize: JOYCE = symbol kvality a trvalé hodnoty. S námi budete Jedineční, ...

 
 
Reklama