Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Energetický audit - jak Vám může pomoci snížit náklady na energii?

Energetický audit Vám může pomoci výrazně snížit náklady na spotřebovávanou energii. Podívejte se na modelový příklad - graf s vyčíslením úspor energie navržených v rámci energetického auditu.

Co je energetický audit?

Energetický audit je dokumentem, který
  • detailně zachycuje současné energetické hospodářství i technický stav budovy
  • na základě tohoto rozboru se navrhují jednotlivé varianty opatření vedoucí ke snížení spotřeby energie
  • tyto varianty se detailně posuzují z hlediska ekonomické efektivnosti i technické proveditelnosti (včetně posouzení případných legislativních požadavků)

Jak energetický audit probíhá?

Energetický auditor provádí audit na základě analýzy projektové dokumentace objektu (pokud možno úplné), jeho odborné prohlídky a studiem všech dalších podkladů, které obsahují informace o spotřebě energie v objektu. Dále je nutné analyzovat účetní doklady spotřeby energie za poslední tři roky.

Zpráva o energetickém auditu

Na základě odborné analýzy jsou navrženy varianty opatření, které jsou – mimo jiné – pečlivě analyzovány pomocí ukazatelů doby návratnosti, čisté současné hodnoty a vnitřního výnosového procenta. Nakonec je doporučena nejvhodnější varianta.

Výsledek energetického auditu

Ve výsledku dostává zákazník profesionálně zpracovaný podklad (návod) pro to, aby mohla být snížena energetická náročnost budovy, která je předmětem auditu. Cílem tedy je, aby došlo k budoucí úspoře nákladů na spotřebu energie.

Pokud máte zájem o zpracování energetického auditu (od rodinných domů až po rozsáhlé průmyslové objekty), rádi Vám nabídneme naše služby.

Spotřeba energie- možnosti úspor, energetický audit Inkapo
 
 
Reklama