Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Fronius sází na energetickou efektivitu

Na podzim 2012 otevře společnost Fronius ve Welsu (Horní Rakousko) věž Active Energy Tower. Projekt je díky energeticky aktivnímu stylu, fotovoltaice a geotermální energii vytápěn a chlazen zcela CO2 neutrálně.

Divize Solární elektronika, která v letošním roce slaví 20. výročí svého založení, se koncem září přestěhovala do svého nového, kreativního pracovního prostředí.

„Věží Active Energy Tower společnost Fronius ukazuje, že kromě výrobků a služeb sází také na energetickou efektivitu,“ vysvětluje Martin Hackl, vedoucí divize Solární elektronika Fronius. Působivá fasáda energetické věže slouží zároveň k zastínění a tepelné izolaci budovy, a šetří tak energii na chlazení a vytápění.

V nové části budovy, která je plynule začleněna do stávajícího komplexu budov, byly zřízeny moderní kancelářské prostory. Přátelskou atmosféru v přízemí zajišťuje zelená vertikální zahrada francouzského botanika a zahradního architekta Patricka Blanca. „V současné době ještě pracujeme na realizaci výstavního prostoru, který návštěvníkům přiblíží konkrétní použití našich výrobků,“ prozrazuje Martin Hackl.

věž Active Energy Tower Fronius
Věží Active Energy Tower společnost Fronius ukazuje, že kromě výrobků a služeb sází také na energetickou efektivitu.
Fotografie: Fronius International GmbH

Fasáda s ochranou proti klimatickým vlivům zajišťuje zastínění a zároveň vyrábí energii, která se použije také ve věži. Výrazným zdobným prvkem je skleněná fasáda s krystalickými články. Tato speciální zakázka, kterou tvoří 146 panelů od společnosti ertex solar, má výkon 38,3 kW. Fotovoltaický střešní systém se skládá ze 60 panelů Kioto. Jedná se o polykrystalické panely (cSi) s výkonem 12,6 kW. Hlavní část obou systémů představují tři střídače Fronius IG Plus 150V a jeden střídač Fronius IG Plus 100V. Tyto střídače zajišťují v Active Energy Tower maximální výnos.

Celý článek Společnost Fronius sází na energetickou efektivitu v AJ
FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 
Reklama