Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Střídače Fronius poskytují nejvyšší výkon i v nejnepříznivějších podmínkách

Divize Solární elektronika dbá na přísné testy a zkušební metody k zajištění splnění vysokých požadavků na střídače. Fotovoltaické systémy, instalované v blízkosti moře, jsou vystaveny mimořádně náročným podmínkám.


Vysoká koncentrace soli v kombinaci s vysokou vlhkostí vzduchu a teplotami
okolo 35 °C kladou na součásti fotovoltaického systému extrémní požadavky

Již 65 let je krédem rakouské společnosti Fronius nejvyšší kvalita. Tým odborníků ze společnosti Fronius přístroje velmi důkladně testuje, aby obstály v mimořádně náročných podmínkách a navzdory maximálně nepříznivým okolnostem poskytovaly nejvyšší výkon.

Při zkoušce v solné mlze se ve zkušební komoře simuluje blízkost moře. Okolní podmínky panující u moře se nastavují pomocí korozivního ovzduší (páry). „Výkonové desky jsou vystaveny páře s extrémně vysokým obsahem soli. Díky takto získaným poznatkům jsme schopni naše výrobky soustavně optimalizovat a zvyšovat jejich kvalitu,“ vysvětluje vedoucí divize Martin Hackl.

Výkonové desky jsou vystaveny páře s extrémně vysokým obsahem soli. Díky takto získaným poznatkům jsme schopni naše výrobky soustavně optimalizovat a zvyšovat jejich kvalitu.
Fotovoltaické systémy instalované přímo u moře jsou vystaveny nejnepříznivějším podmínkám. Střídače Fronius v restauraci La Conchiglia fungují bezvadně již šest let a zajišťují nejvyšší výnosy.

Mezi indikátory, které se ověřují v rámci testů odolnosti Fronius, patří působení koroze, funkčnost a dovolené zatížení. To umožňuje provádět konstrukční zlepšení nebo např. naplánovat dodatečné izolační vrstvy, které přispějí k trvalému zvýšení kvality.

„Testy odolnosti Fronius nám zajišťují velkou výhodu oproti čínským výrobkům. Díky kombinaci vysoce kvalitních součástí, dokonalého zpracování, poznatků z našich testů odolnosti, zkušeností a neustálé motivace k soustavnému zlepšování našich výrobků jsme kvalitativní jedničkou,“ konstatuje Martin Hackl.

Celý článek v AJ
FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 
Reklama