Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Fronius prezentuje výsledky své průkopnické práce v oblasti sítí Smart Grid

V době od 10. do 13. září 2012 představí společnost Fronius výsledky své průkopnické práce v oblasti sítí Smart Grid na nejvýznamnějším americkém fotovoltaickém veletrhu Solar Power International.

Na ploše 112 m² tak díky inovativním technologiím a sofistikovaným řešením znovu prokáže svoji špičkovou pozici kvalitativní jedničky. Rozsáhlou prezentaci výrobků doplní prototyp jednofázového střídače Fronius Galvo a bezplatná online služba Fronius Solar.TV.

Smart Grid otevírá nové perspektivy

Část veletržního stánku společnosti Fronius věnovaná technologii Smart Grid otevírá nové perspektivy pro americký fotovoltaický trh. Předvedeny zde budou mimo jiné funkce Active Power Control a Reactive Power Control. První z nich zajišťuje řízené snížení činného výkonu, aby byla v případě kritických stavů sítě zaručena stabilita systému. Druhá funkce také významně přispívá k podpoře elektrických sítí, a to cílenou dodávkou jalového výkonu, díky které je možné zvýšit fotovoltaické napájení.

„Společnost Fronius se včas důkladně zabývala sítěmi Smart Grid a potřebnými technologiemi. Nyní toto know-how využijeme a budeme je ve spolupráci s poskytovateli technických a komunikačních služeb dále rozvíjet, abychom byli schopni budovat sítě Smart Grid budoucnosti,“ vysvětluje Thomas Enzendorfer, nový ředitel prodeje ve společnosti Fronius USA.

Více informací v anglickém jazyce

Společnost Fronius prezentuje výsledky své průkopnické práce v oblasti sítí Smart Grid na veletrhu Solar Power Práva k obrázkům: NTP Smart Grids Austria

FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 
Reklama