Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ve čtvrtek v 1:09 začne astronomické léto. Co to znamená pro naši FVE?

Podívejme se na FVE na střeše naší firmy v krásný den, jakým bylo pondělí 18.6.2012. Na naší střeše je malá elektrárna o výkonu 3,88 kWp. Slunce vyšlo ve 4:47 ráno a už od 5:26 začala elektrárna vyrábět 34,0 W.

Protože nás již opravdu brzy navštíví to pravé a nefalšované léto, máme pro Vás tentokrát něco trochu jiného, než běžně. Abychom Vám ukázali, kolik energie ze Slunce je schopna malá fotovoltaická elektrárna vlastně zachytit, připravili jsme si pro Vás něco, co Vás asi překvapí :-).

Ve čtvrtek 21.6.2012 v 1:09 začne astronomické léto. Slunce v tuto chvíli vstoupí do znamení Raka a na naší severní polokouli nastane letní slunovrat. Slunce dosáhne na své dráze nejsevernějšího bodu a začne se vracet k rovníku. Všichni víme, že to pro nás znamená nejdelší dny a nejkratší noci v roce. Co to dále znamená pro naši FVE?

Mohli jsme si proto začít svítit 18 W zářivkou a pustit se do práce. Od 10:27 do 16:52 nám vyráběla elektrárna nad 2000 W, přičemž maximální hodnoty dosáhla ve 12:05 a to celých 2982,0 W, což jistě uspokojilo pracovníky IT divize v plném počtu. A ve 20:01 elektrárna přestává vyrábět opět na 30,0 W.

Za celý den jsme vyrobili 23 kWh, takže bychom mohli mít celých 24 hodin v provozu 63 chladniček výkonové třídy A+, s 221 litry pro chlazení a 85 litry pro mrazení, což je v těchto horkých dnech zajisté hezká představa.

Všechny tyto údaje o výrobě (a mnohem více) můžete jednoduše zjistit ve webové aplikaci JoyCare, kterou nabízíme ke všem postaveným FVE se střídači SOLUTRONIC.

Joyce, webová aplikace JoyCare
Webová aplikace JoyCare

JOYCE ČR, s. r. o.
logo JOYCE ČR, s. r. o.

Firma JOYCE ČR, s.r.o. byla založena v roce 1996. Hlavními obory činnosti jsou komunikační technologie a alternativní zdroje energie s působností v České i Slovenské republice. Naše vize: JOYCE = symbol kvality a trvalé hodnoty. S námi budete Jedineční, ...

 
 
Reklama