Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fotovoltaické moduly Schüco byly certifikovány na odolnost proti amoniaku a lze je instalovat i na zemědělské objekty

Hned tři produktové řady fotovoltaických modulů Schüco MPE PS 15, MPE PS 60 a MPE BL 01 různých výkonů byly certifikovány na odolnost proti korozi způsobené výskytem amoniaku a solné mlhy.

Schüco MPE PS

Vybrané moduly Schüco byly testovány nezávislým certifikačním úřadem dle norem IEC 62716 Ed.1- Draft C: April 2001, Ammonia corrosion testing of photovoltaic (PV) modules, a IEC 61701:2000, Salt mist corrosion testing of photovoltaic (PV) modules. Polykrystalické moduly Schüco MPE ze sérií PS 15 a PS 60 i tenkovrstvé mikromorfní moduly MPE BL 01 v testech prokázaly dlouholetou odolnost vůči korozi a funkčnost v prostředí se zvýšeným výskytem plynného čpavku, solných výparů či vlhkosti. Panely tak lze bez problému umístit například i na zemědělské objekty s živočišnou výrobou, kde se ve vyšším množství vyskytuje především právě plynný čpavek.

Moduly Schüco pro podporu environmentálně uvědomělého podnikání

Schüco MPE Blackline

„Náročné provozní podmínky, kterým jsou fotovoltaické moduly v prostředí farem a jiných zemědělských podniků s chovem hospodářských/užitkových zvířat vystavovány, zvládají moduly Schüco bez komplikací a riziko poškození a snížení funkčnosti u nich neexistuje. Působení čpavku je pro moduly zničující, proto je důležité volit spolehlivé produkty,“ vysvětluje Ing. Martin Grygar, vedoucí technické podpory firmy Schüco International KG, a dodává: „Certifikovány byly dvě produktové řady polykrystalických modulů i tenkovrstvé moduly ze série Blackline založené na mikromorfní technologii.“ Na všechny výrobky poskytuje Schüco standardně 10letou záruku, na výkon panelů až 25 let. Výkonová tolerance všech modulů je již dlouhodobě stanovena na -0/+5 %, což provozovatelům přináší vyšší energetické zisky.

Schüco tenkovrstvý modul MPE ze série BL (Blackline Laminate)

Kvalita, funkčnost, životnost a záruka dlouhodobého servisu přestavují základní charakteristiky všech produktů firmy Schüco. U polykrystalických fotovoltaických modulů je navíc kromě stabilního výkonu dle jednotlivých volitelných výkonnostních tříd třeba doplnit také spolehlivé konstrukční provedení se zadním příčným vyztužením i odolnost vůči vyšší větrné a sněhové zátěži. Kromě tradičního portfolia polykrystalických modulů lze vybírat z nabídky tenkovrstvých modulů na bázi křemíku. Mikromorfní moduly Schüco dosahují optimálního výkonu i za vysokých provozních teplot a působení difuzního světla, překážkou není ani instalace mimo standardně doporučovanou orientaci a sklon. Moduly ze série Blackline jsou vyráběny s minimální spotřebou surovin a neobsahují těžké kovy.

Schüco MPE Blackline




Více informací o produktech společnosti Schüco najdete na www.schueco.cz.
 
 
Reklama