Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Prodej kotlů na biomasu

Tabulka vývoje prodeje kotlů na biomasu v ČR zahrnuje zplynovací kotle na dřevo a brikety z biomasy, automatické kotle na pelety a sypká ekopaliva a krbová kamna a krbové vložky.

Z vývoje prodejnosti kotlů v posledních letech lze konstatovat, že poměrně stabilní meziroční prodeje mají pouze elektrokotle. Prodej kotlů na uhlí, zemní plyn a topný olej vykazují za dané období sestupnou tendenci. Jedinými druhy kotlů s narůstajícími objemy prodejů jsou pouze kotle na biomasu.

Pokus se podíváme na kotle na biomasu blíže, rostoucí prodeje lze pozorovat u krbových kamen, krbových vložek, které jsou v tomto porovnání dominantní, a také u automatických kotlů na pelety, jejich prodeje se od roku 2005 zvedly více než 7x. U zplynovacích kotlů na dřevo a brikety z biomasy došlo k výraznějšímu poklesu prodejů mezi lety 2008 a 2009 a současný stav je na úrovni roku 2005.

Vývoj prodeje kotlů na biomasu v ČR 2005-2010


Česká peleta, z.s.p.o.
logo Česká peleta, z.s.p.o.

Národní asociace Klastr Česká peleta zastupuje na českém a slovenském trhu stovku firem. Jsou jimi výrobci a prodejci kotlů a kamen na dřevo a dřevní pelety, výrobci a distributoři pelet, briket, dřeva a štěpky. Je poskytovatelem mezinárodní certifikace ...

 
 
Reklama