Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Případová studie regenerace PID na panelech Evergreen ES-A

Diagnostika FV panelů a provoz regeneračního boxu pro regeneraci panelů Evergreen ES-A výrazně zasažených degradací PID.


Před regenerací i po ní byly proměřeny výkonové parametry panelů. Měření před zahájením regenerace prokázalo vysokou míru zasažení PID. Následná diagnostika po regeneraci prokázala navýšení produkce o 15%. Náklady na realizaci nápravných opatření pro FVE 1,1 MWp ve výši 1,5 mil Kč se díky zvýšené produkci zaplatí za méně než 1 rok.

Popis FVE

Lokalita: Jižní Morava
Instalovaný výkon: 1,1 MWp
Způsob zapojení: decentrální měniče
FV panely: Evergreen ES-A 205Wp
Počet panelů ve stringu: 32

Výchozí stav FVE

Měření termokamerou a výkonové měření prokázalo rozsáhlý výskyt PID na panelech Evergreen ES-A až na 13–14 panel od záporného konce stringu. Metodou výkonového měření pomocí UI analyzátoru u náhodně vybraných stringů byla prokázána degradace PID způsobující ztrátu u panelů na záporném konci stringů v rozsahu 15 – 50 %.

Celou případovou studii regenerace PID na panelech Evergreen ES-A si můžete přečíst ZDE.


EICERO s.r.o.
logo EICERO s.r.o.

Specializujeme se na výstavbu ostrovních FVE, microgrid, e-nabíjecí stanice a řízení spotřeby. Provádíme komplexní servis fotovoltaických elektráren a eliminaci jevu PID. Našim cílem je produkce zelené elektřiny, maximalizace produkce z FVE, dlouhodobá ...

 
 
Reklama