Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Potvrzeno: Fronius IG TL je nejlepším střídačem pro domácí solární elektrárny

Střídač pro fotovoltaické elektrárny na rodinných domech má svého vítěze. „Sehr gut“ je známka udělená přístroji časopisem Photon, který zařízení firmy Fronius testoval. Žádný z konkurentů v dané výkonové kategorii (do 5 kW) nedosáhl lepších výsledků. Fronius IG TL se tak stal horkým kandidátem pro zájemce o svou domácí solární elektrárnu.

Fronius IG TL není jedinečný jen v parametrech účinosti (top evropská účinnost), na kterou se časopis převážně zaměřoval. Majitelé elektráren s praktickými zkušenostmi už vědí, že účinnost u střídačů není ten nejdůležitější parametr, ale často spíše obchodní trik. Papírové hodnoty účinnosti naměřené v laboratoři jsou pro investora v reálných podmínkách prakticky nedosažitelné. Na energetické výnosy a finální zisk má vliv celá řada dalších parametrů jakými jsou správná instalace (ventilace), přesný MPP tracker (sleduje bod maximálního výkonu), odolnost vůči teplotě (derating), klimatické podmínky a zatížení střídače, různé inovativní koncepce výrobců (např. MIXtm) a další.

Fronius IG TL přidává k některým výše uvedeným charakteristikám jedinečné funkce:

  1. nejvyšší euroúčinnost v kategorii do 5 kW
  2. první střídač s monitoringem systému ve standardní výbavě
  3. hlídání výpadku výroby, detailní stavová hlášení,
  4. snadná aktualizace a komfortní přenos dat pomocí USB klíče
  5. noční display, systémové informace 24/7
  6. zásuvkový systém pro rozšíření datové komunikace
  7. nejsnazší instalace a údržba, široká síť servisních partnerů po celé ČR
  8. nejrychlejší servis na trhu (v místě instalace), koncepce výměny výkonové desky
  9. inovativní koncepce odvětrávání
  10. nejlepší zákaznická podpora na trhu, webové stránky www.fronius.cz a technická podpora v češtině zdarma na 800 33 11 33

Obrázky často říkají více než slova.
Animace funkcí střídače


Rozumný investor však ví, že kvalitní výrobek obvykle nedělají jen jeho přímé charakteristiky, ale také služby navazující na jeho prodej. V době solárního boomu se na trhu objevila celá řada firem nabízející různorodé produkty. Díky pozastavení trhu v ČR ale mnohé z nich své aktivity ukončily. Zákazník se nemá na koho obrátit, ztrácí čas i peníze. Naproti tomu výhodou firmy Fronius je dlouhodobá přítomnost na českém trhu (letos slaví 20 let v ČR) a činnost diverzifikovaná také do jiných oblastí průmyslu. Historicky velmi úspěšná je např. divize svařování, která dodává své výrobky takovým firmám jako je Škoda, Hyundai, Volkswagen, Audi a další. Přítomnost výrobního závodu v Českém Krumlově a přímého servisního zastoupení dělá z firmy dlouhodobého a spolehlivého partnera. Důraz na jedinečnost, kvalitu a vynikající servis je ostatně základním mottem společnosti.

Každý výpadek výroby znamená pro investora ztrátu. Proto jsou kvalita výrobku a rychlý servis velmi důležité. Firma Fronius má navíc po celé ČR na 50 certifikovaných servisních partnerů (FSP), kteří mohou případnou poruchu na rozdíl od konkurence odstranit přímo na místě. Umožňuje to koncepce výměny výkonových desek. Přístroj se nemusí kompletně demontovat a nikam vozit, oprava je velmi rychlá a zákazník nepřichází o vyrobenou energii a peníze.

Malou střešní elektrárnu se střídačem Fronius IG TL 5.0 v proměnlivých horských podmínkách lze sledovat on-line (sekce „jedním klepnutím“).


FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...