Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Fronius dodává střídače pro chilský podpůrný fotovoltaický program

Od roku 2015 chilská vláda podporuje výstavbu fotovoltaických systémů na veřejných budovách. Příslušná technologie pochází v mnoha případech z Rakouska: Business Unit Solar Energy, která se specializuje na solární techniku, dodala střídače SnapINverter pro přibližně polovinu dosud realizovaných projektů.

Díky široké paletě výrobků a jedinečné servisní koncepci je společnost Fronius žádaným partnerem pro obnovitelné energie v celé Latinské Americe.

Martin Schwarzlmüller, Area Sales Manager, Fronius International GmbH
Martin Schwarzlmüller, Area Sales Manager, Fronius International GmbH

Zpřístupnění obnovitelných energií

Cílem podpůrného programu Techos Solares Públicos, který iniciovalo chilské ministerstvo energetiky, je povzbudit rozšíření solární energetiky a hmatatelným způsobem ukázat obyvatelstvu výhody obnovitelných energií. Mnoho veřejných budov, jako jsou školy, úřady nebo nemocnice, proto bylo vybaveno fotovoltaickými systémy, které jim umožňují spolehlivé, čisté a hospodárné zásobování elektrickou energií. První etapa čtyřletého programu, ve které se realizovaly hlavně solární systémy do výkonu 100 kilowattů, byla nedávno uzavřena. Do roku 2019 jsou na programu větší projekty – do 400 kilowattů.

Obrovský úspěch programu Fronius Service Partner v Chile

Divizi Fronius Solar Energy se podařilo zvítězit ve zhruba polovině všech dosud vypsaných soutěží – a má nejlepší šance také pro budoucí stavební projekty. „V Chile, stejně jako v celé Latinské Americe, úspěšně působíme již velmi dlouho,“ informuje Martin Schwarzlmüller, kompetentní Area Sales Manager. Na rozdíl od Mexika nebo Brazílie zde však společnost Fronius nemá žádnou pobočku. „Díky programu Fronius Service Partner jsme ale u instalačních firem v zemi velmi dobře zastoupeni,“ vysvětluje M. Schwarzlmüller. „Naši partneři jsou všichni do jednoho kvalifikovaní a certifikovaní podle přísných kritérií. V celém regionu pravidelně pořádáme technické workshopy o výrobcích. V první polovině roku 2017 bylo jen v Chile jako Fronius Service Partner certifikováno již 26 nových instalačních a EPC firem. To je zárukou, že zákazníkům nabídnou stejně vysokou kvalitu výrobků a služeb jako sama společnost Fronius. Kromě toho od března 2015 mohou instalační firmy využívat technickou podporu a know-how o výrobcích přímo na místě.“ Dva nejdůležitější prodejní partneři v Chile jsou navíc takzvanými Fronius Service Partnery Plus. Absolvovali speciální školení Fronius a slouží jako první kontakt pro chilské instalátory. To mimo jiné znamená, že mají neustále na skladě náhradní díly a mohou tedy velmi rychle a efektivně reagovat.

Od roku 2015 chilská vláda prostřednictvím čtyřletého podpůrného programu podporuje výstavbu fotovoltaických systémů na veřejných budovách.
Od roku 2015 chilská vláda prostřednictvím čtyřletého podpůrného programu podporuje výstavbu fotovoltaických systémů na veřejných budovách.

V mnoha případech byla pro spolupráci rozhodující také široká paleta výrobků. „Proto jsme schopni nabídnout ten správný střídač pro každý typ a velikost projektu. Například v podobě střídače Fronius Symo 15.0-3 208 máme v portfoliu nestandardní přístroj speciálně určený pro 208V síť, která je rozšířená v Mexiku, Brazílii, Střední Americe, Kolumbii a Karibiku,“ vysvětluje M. Schwarzlmüller. „Naše střídače SnapINverter se navíc vyznačují mimořádně snadnou a bezpečnou montáží, intuitivním ovládáním a rychlým a nekomplikovaným servisem. Díky osvědčené koncepci výměny desek mohou naši partneři každý servisní případ vyřídit už při prvním kontaktu.“ Uživatelé tak mohou využívat výhod maximální dostupnosti a spolehlivé a dlouhodobé funkčnosti svých fotovoltaických systémů.

Milník na cestě k vizi 24 hodin slunce

Chile chce do roku 2050 získávat 70 procent své energie z obnovitelných zdrojů. Spolehliví výrobci jako Fronius jsou při dosahování tohoto cíle cennými partnery. Podnik, jehož Business Unit Solar Energy slaví v letošním roce 25leté výročí své existence, s vizí „24 hodin slunce“ směřuje k budoucnosti, ve které svět pokryje veškerou spotřebu elektrické energie z obnovitelných zdrojů. „Program Techos Solares Publicos je na této cestě milníkem a velkolepou příležitostí, jak v celém regionu zvýšit povědomí o této významné problematice,“ konstatuje s potěšením M. Schwarzlmüller. „Jsem si jistý, že zde v příštích letech úspěšně zrealizujeme ještě mnoho dalších projektů.

Business Unit Solar Energy, která se specializuje na solární techniku, dodala střídače SnapINverter pro přibližně polovinu dosud realizovaných projektů.
Business Unit Solar Energy, která se specializuje na solární techniku, dodala střídače SnapINverter pro přibližně polovinu dosud realizovaných projektů.
Na Muzeu paměti a lidských práv v Santiagu de Chile zajišťuje 70kWp systém roční úsporu cca 45 000 kg CO2
Na Muzeu paměti a lidských práv v Santiagu de Chile zajišťuje 70kWp systém roční úsporu cca 45 000 kg CO2

 
 
Reklama