Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vysoký stupeň soběstačnosti pro majitele rodinných domů díky střídači Fronius Primo

Díky nejmladšímu zástupci generace SnapINverter, střídači Fronius Primo, uvádí společnost Fronius na trh jednofázový protějšek třífázového střídače Fronius Symo. Nový střídač zaujme optimalizovaným energetickým managementem, rozsáhlou datovou komunikací a řadou rozhraní. Pro majitele rodinných domů to znamená vysoký stupeň soběstačnosti a bezpečnosti.

Fronius Primo
Fronius Primo

„To podstatné u zásobování elektrickou energií je mít na střeše fotovoltaický systém, který pokryje roční spotřebu proudu, a střídač, který umožňuje vysoký stupeň soběstačnosti. Pro tento účel je Fronius Primo optimálním řešením,“ vysvětluje Martin Hackl, vedoucí divize Solar Energy, Fronius International GmbH.

Řada Fronius Primo zahrnuje beztransformátorové střídače s výkonovým spektrem od 3,0 do 8,2 kW. K dostání jsou od dubna1. Střídače Fronius Primo jsou vhodné pro nové fotovoltaické systémy i pro tzv. repowering2.

 

Nejlepší výkon díky maximálnímu výnosu systému a optimalizované vlastní spotřebě

Ke špičkovému výkonu systému přispívá odpovídající výnos a optimalizovaná vlastní spotřeba. A právě v tom spočívají přednosti střídače Fronius Primo. Díky novému algoritmu MPP-trackingu Dynamic Peak Manager pracuje střídač stále v bodě maximálního výstupního výkonu a tím maximalizuje výnos systému.

Aby bylo možné spotřebovat co nejvíce vlastní vyrobené fotovoltaické energie, střídač Fronius Primo je vybaven sériově integrovaným relé energetického managementu. Kromě toho je ve střídači integrován digitální výstup energetického managementu. Použití obou těchto funkcí má pozitivní dopad na měsíční vyúčtování energie.

Obsáhlá komunikace pro kompletní informace

Standardně integrovaný komunikační balíček je zárukou naprosté spokojenosti. Datalogger je pevně integrovaný a prostřednictvím sítě WLAN nebo Ethernet je možné připojit střídač k internetu3. Připojení komponent jiných výrobců nabízí díky řadě otevřených rozhraní4 mnoho možností využití. Tato kombinace dává majiteli FV systému jistotu, že i v případě budoucích požadavků provozovatele sítě, bude možné systém snadno rozšířit.

SuperFlex Design umožňuje maximální flexibilitu plánování

Výhody střídače Fronius Primo se projeví už při konfiguraci a plánování FV systému. Střídače vybavené technologií SuperFlex Design nabízejí vysoké napětí systému 1 000 V, velice široký rozsah napětí MPP a dva MPP trackery. Kombinace těchto funkcí umožňuje flexibilní přizpůsobení FV systému individuálnímu situování střechy. Různě orientované střechy se zastíněním či bez něho nebo také zastínění zbývajících panelů již nepředstavují při konfiguraci a plánování žádný problém.

Znáš jeden, znáš všechny – montážní technologie SnapINverter

„Díky střídači Fronius Primo se nám podařilo důstojně rozšířit generaci střídačů SnapINverter,“ konstatuje s radostí Martin Hackl. Kompletní generace střídačů SnapINverter je postavena na jednotné koncepci instalace. To usnadňuje práci instalační firmě, šetří čas a náklady.

Střídač Fronius Primo je jedním ze zlatých hřebů letošního veletrhu Intersolar Europe, který se koná 10. až 12. června v Mnichově (Německo). Těšíme se na vaši návštěvu u veletržního stánku B3.230 v hale B3.


Poznámky

1 Austrálie, Belgie, Brazílie, Bulharsko, Chorvatsko, Kypr, Česká republika, Francie, Německo (síť nízkého napětí), Řecko, Velká Británie, Maďarsko, Indie, Itálie (od května, síť nízkého napětí), Lucembursko, Makedonie, Malta, Nizozemsko, Nový Zéland, Norsko, Polsko, Slovensko, Slovinsko, Švédsko, Švýcarsko, Tunisko, Turecko, Spojené arabské emiráty. Americká varianta střídače Fronius Primo je k dostání již od prosince 2014. ... Zpět

2 Modernizace FV systémů výměnou střídače s cílem opětovného dosažení výkonu systému a/nebo jeho zlepšení. ... Zpět

3 Tak je například možné snadno monitorovat FV systém pomocí online platformy Fronius Solar.web. ... Zpět

4 Např. Modbus TCP /RTU SunSpec, JSON popř. Fronius Solar API ... Zpět


FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...