Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

MEDVED: Spolehlivé automatické záložní zdroje

Před koupí elektrocentrály či záložního zdroje je nutné si rozmyslet, k jakému účelu ji budeme potřebovat, jaké spotřebiče budeme připojovat a tomu přizpůsobit parametry stroje. Nejdůležitějším kritériem, je ale spolehlivost elektrocentrály, která zaručí, že nás přístroj při výpadku proudu nezradí. Automatické záložní zdroje MEDVED používají novou automatickou jednotku AT 207, díky které při výpadku proudu spolehlivě "zaskočí".

Elektrocentrály s automatickým startem MEDVED mají tu výhodu, že se při výpadku sítě stávajícího elektrického rozvodu sami nastartují a zajistí vám alternativní dodávku energie. Jsou vybaveny bezobslužným elektrickým startem s mechanickými stykači, které během několika málo sekund přepojí zdroj síť/elektrocentrála. Soustava v sobě zahrnuje také pravidelné zkušební starty, které systém pravidelně ověřují a kontrolují jeho připravenost.

Elektrocentrály MEDVED jsou vybaveny kvalitními benzinovými motory HONDA nebo Vanguard, jejichž výkon je vždy vyšší než výkon alternátoru, což poskytuje dostatečnou výkonovou rezervu. Benzinové motory, zvláště u záložních zdrojů, u kterých se nepočítá s provozem v řádech tisíců hodin, nabízí ve srovnání s dieselovými zdroji nízké pořizovací a servisní náklady a především malé rozměry.

Všechny přístroje mají regulaci výstupního napětí AVR, která je vhodná pro napájení spotřebičů citlivých na kolísání napětí - počítače, televize, servery, měřící přístroje apod..

Ovládání přes mobil

Elektrocentrála je neustále hlídána automatickou jednotkou AT 207, která při zjištění výpadku vyhodnotí situaci a během pár sekund nastartuje a připojí elektrocentrálu. Tato jednotka je sama o sobě velmi spolehlivá a po celou dobu poskytuje důležité informace, například o napětí v síti, proudu, stavu baterie. Velkou výhodou nové generace řídících jednotek je, že díky volitelnému GSM modulu umožňují záložní zdroj obsluhovat a sledovat důležité informace pomocí chytrého telefonu a aplikace prakticky odkudkoliv.

Před pořízením je nutné si rozmyslet, na co budete elektrocentrálu používat. Zda vám stačí jednofázová elektrocentrála (230 V), či jestli k ní budete připojovat třífázové okruhy (400 V).

Jednofázové a třífázové elektrocentrály s ATS

Jednofázové elektrocentrály MEDVED řady Arctos se liší dle provozního výkonu, který se pohybuje od 6 do 18 kVA. Hodí se pro firmy, rodinné domy i výtahové systémy. Díky regulaci napětí AVR s nimi můžete napájet i jemnou elektroniku, například počítač, či televizi.

U třífázových elektrocentrál Grizzli s ATS s výkonem 6 až 24 kVA lze pohodlně napájet okruhy a spotřebiče v třífázovém provozu. Se silnějšími třífázovými elektrocentrálami můžete například napájet spotřebiče s tvrdým rozběhem, případně je použít jako záložní zdroje pro malé a střední firmy.

Jednoduché použití

Pokud si nejste jistí, jakou elektrocentrálu zvolit, nechte si poradit od autorizovaného prodejce. Produkt, servis a podpora při instalaci pro slovenský trh jsou dostupné na webu www.elektrocentraly-medved.sk. Každý stroj je na výstupu z výroby důkladně testován. Jeho zapojení zabere pouhých 20 minut a pak je již elektrocentrála připravena k použití. Elektrocentrály MEDVED s ATS jsou zkrátka spolehlivými stroji, které se velmi snadno obsluhují.

Jednofázové a třífázové elektrocentrály s ATS Elektrocentrály s automatickým startem MEDVED manek stavební stroje
 
 
Reklama