Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Oprávnění pro montáž solárních kolektorů a tepelných čerpadel

Společnost Viessmann je autorizovanou osobou dle požadavků MPO a Národního systému kvalifikací. Můžete u nás absolvovat profesní zkoušky Instalatér solárních termických soustav a Instalatér soustav s tepelnými čerpadly a mělkých geotermálních systémů.

Od 3. června 2015 se společnost Viessmann, spol. s r.o. úspěšně zařadila mezi autorizované osoby dle požadavků MPO a Národního systému kvalifikací. Na základě tohoto se u nás realizovaly první termíny u profesních zkoušek Instalatér solárních termických soustav a Instalatér soustav s tepelnými čerpadly a mělkých geotermálních systémů.

Dlouhá tradice Viessmann školení

„S ohledem na naší dlouhodobou činnost v oblasti vzdělávání a přenášení technických znalostí a zkušeností v oblasti topné techniky, která vychází ze základního kamene vzdělávání Akademie Viessmann, jsme o získání výše uvedené autorizace usilovali“, říká Odborný referent a školitel Viessmann a současně předseda zkušební komise pan Marek Bezouška. U samotné zkoušky je pak kladen velký důraz na znalosti a odborné zkušenosti jednotlivých účastníků.

Máte zájem o zkoušku?

V případě zájmu o absolvování zkoušky u autorizované osoby Viessman, spol. s r.o. jsou uvedeny termíny jednotlivých zkoušek na portálu www.narodnikvalifikace.cz nebo na www.viessmann.cz.

Zkušenosti z Akademie Viessmann

Zásadní výhodou nejen pro realizaci samotných zkoušek, ale i pro komunikaci a prezentaci inovativní topné techniky je zkušební a předváděcí prostor RES Akademie (pozn. RES = z německého Regenerative Energie Systeme), která v letošním roce oslaví svou tříletou působnost a kterou ročně projdou stovky osob z řad odborné i laické veřejnosti.

Montážní a servisní firmy si zde mohou v reálných podmínkách vyzkoušet uvedení do provozu, obsluhu a servis solárních kolektorů a tepelných čerpadel.
Prostory a technika v RES Akademii slouží kromě montážníků i projektantům, kteří se seznámí s jednotlivými produkty při běžném provozu. RES Akademie Viessmann je zároveň otevřena i investorům, konečným zákazníkům, studentům a odborné veřejnosti ke konzultacím technického směru.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.