Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak na energetickou soběstačnost obcí

Seminář zaměřený na zvýšení energetické soběstačnosti obcí pomocí záložních a obnovitelných zdrojů energie je určený pro starosty a zastupitele. Pořadatelem je UCEEB ČVUT.


© Fotolia.com

Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT Vás zve na odborný seminář, který je určen pro starosty a místostarosty měst a obcí.

V posledních letech zaznamenáváme poptávku po ekonomicky efektivním řešení zajištění zálohování základních elektrických potřeb malých obcí při výpadcích distribuční soustavy. Obce také poptávají systémy pro kombinovanou výrobu elektřiny a tepla. Do úvahy přichází zajištění kapacit pomocí baterií a kombinací baterií s aktivními prvky, jako je fotovoltaická elektrárna, benzínová elektrocentrála a zařízení pro produkci elektřiny z biomasy.

Cílem semináře je s využitím praktických příkladů ukázat problematiku v širších provozních souvislostech z pohledu technického. Následně pak představit ekonomické parametry projektů od provozní ekonomiky po zajištění financování s využitím dotací a pomocí nástroje EPC, tedy financování energetických investic z úspor.

Program akce naleznete ZDE.

Seminář se koná v rámci EUSEW Energy Days pod záštitou E.ON Enegy a.s. V případě zájmu prosíme o potvrzení účasti na e-mail sekretariat@uceeb.cz .

 
 
Reklama