Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Optimální řešení pro velké fotovoltaické systémy

Společnost Eco-Optima, která se specializuje na plánování a provoz obnovitelných zdrojů energie, otevřela v březnu na Ukrajině fotovoltaickou elektrárnu se špičkovým výkonem 5,08 megawattu.



Střídače Fronius Eco instalované v tomto systému přesvědčují nejen jednoduchou instalací a kompaktním designem, ale především svojí spolehlivostí. Systém vybudovaný na volné ploše se nachází v Sambiru v provincii Lvov. Roční očekávaný výkon solární stanice je asi 5 330 megawatthodin, úspora emisí CO2 přibližně 2 823 tun.

Aby společnost Eco-Optima těchto hodnot dosáhla, spoléhá mimo jiné na solární techniku od divize Fronius Solar Energy. V Sambiru má v provozu celkem 162 střídačů typu Fronius Eco. Díky jejich nízké hmotnosti, která nedosahuje ani 40 kilogramů, a montážnímu systému SnapINverter mohl být tento beztransformátorový systém instalován rychle a snadno. Rychlá je tak i výměna komponent přímo v místě instalace.

Optimální výkon také v nepříznivých podmínkách

Zvláštní výhodou střídače Fronius Eco je vysoká třída krytí IP 66. To znamená, že střídač je zcela prachotěsný a chráněný proti silnému proudu tryskající vody. Je tak ideálně vhodný pro instalaci ve vnitřních i venkovních prostorách. Použití sdružovacích modulů již není nutné díky držákům pojistek větví pro všechny fáze integrovaným ve střídači Fronius Eco a volitelné ochraně proti přepětí.

Perspektivní střídače s bohatými možnostmi komunikace

Střídače Fronius Eco navíc mají několik vstupů a výstupů a podle potřeby mohou být vybaveny rozhraním WLAN a Ethernet. Lze je tedy snadno a rychle spojit s komponentami jiných výrobců a zároveň je zajištěna perspektivní budoucnost systému. Díky těmto rozhraním má totiž společnost Eco-Optima možnost kdykoli dovybavit střídače novými funkcemi.


FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 
Reklama