Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

EPC projekty Siemens přinesou Pardubickému kraji úspory 71 milionů

Společnost Siemens realizuje prostřednictvím své divize Building Technologies v Pardubickém kraji EPC projekty s celkovou úsporou 71 milionů korun.

Siemens, který zvítězil ve veřejné soutěži, navrhl energetické úspory pro celkem 17 objektů, jako jsou odborné školy, gymnázia a sociální ústavy v 13 různých městech v kraji. Kromě Pardubic půjde např. o města jako Chrudim, Vysoké Mýto nebo Česká Třebová. Všechny projekty budou hotovy do konce roku 2016.

„Na základě poskytnutých údajů jsme absolvovali řadu návštěv jednotlivých objektů a navrhli nejvýhodnější řešení pro co největší energetickou úsporu, které bylo nakonec shledáno jako vítězné. V projektech garantujeme úsporu celkem 71 milionů během 10 let,“ uvádí Leoš Grelich, ředitel úseku energetických služeb, Siemens ČR.

EPC projekty, které Siemens v rámci Pardubického kraje realizuje, čítají dodání celkem 13 nových kotelen, instalaci tří kogeneračních jednotek, fotovoltaických panelů či výměnu téměř 2900 svítidel. Dále firma instaluje IRC systém pro více než 3000 otopných těles, systém řízení odběru elektrické energie pro sedm objektů a zajistí osazení více než 2500 spořičů vody. Všech 17 objektů bude rovněž napojeno do monitorovacího systému Advantage Navigator pro dálkovou správu energií. Tím dojde k rozšíření stávající sítě napojených objektů Pardubického kraje, pro které společnost Siemens již realizovala energeticky úsporné projekty v minulosti. Cloudová platforma pro hospodaření s energií Advantage Navigator umožňuje sledování výkonnosti systémů budov, energetické náročnosti a spotřeby energie.

O metodě EPC

Společnost Siemens patří již přes 20 let k osvědčeným dodavatelům řešení pomocí metody EPC (Energy Performace Contracting). Při nich dodavatel zákazníkovi předem garantuje určitou výši úspor za energie a za svou práci dostává zaplaceno výhradně z peněz, které klient ušetřil na účtech za elektřinu, teplo či vodu. Tato metoda je vhodná nejen pro firmy, ale i pro rozpočtové či příspěvkové organizace typu zdravotnických zařízení, které nemohou jednoduše naspořit vlastní kapitál na podobný typ investic. V České republice už se metoda používá více než 20 let a za tu dobu se zde uskutečnily projekty za více než tři miliardy korun. Významnou část z nich realizovala společnost Siemens.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama