Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost MEIBES byla oceněna na Infothermě 2016

Na letošním 23. ročníku výstavy Infotherma 2016, bodovala společnost MEIBES se svou metodou absorpčního chlazení. Oficiální vyhlášení a předávání cen proběhlo 18. ledna v Ostravě.

Výstavu v oblasti úsporného využití energií, obnovitelných zdrojů a vytápění, pořádá každý rok Agentura Inforpres, která letos také ve spolupráci s Vydavatelstvím Net Press Media vyhlásila internetové hlasování soutěže TOP Energie 2016. Soutěž byla součástí samotné výstavy Infotherma 2016 a vítězné produkty poté byly představeny ve vstupní expozici na výstavě.

Internetové klání TOP Energie 2016 je rozděleno do tří kategorií - Vytápění, Úspory energií, tepelně izolační hmoty a materiály, a Smysluplné využívání obnovitelných zdrojů. V poslední jmenované kategorii obsadila druhé místo společnost MEIBES se svou unikátní metodou absorpčního chlazení solárních kolektorů. Ocenění při oficiálním vyhlášení vítězů v rámci celostátní tiskové konference přezval Ing. Ivan Novák, vedoucí obchodních zástupců společnosti MEIBES.

Nižší spotřeba energie a účelné využití tepelných přebytků

Jak bezpečně zamezit přehřátí solárních kolektorů, díky kterým lze využívat přírodních zdrojů, to každoročně řeší jejich uživatelé. Jedinečná metoda absorpčního chlazení, kterou vyvinula společnost MEIBES tento problém řeší. Zaručuje nejen bezpečné chlazení kolektorů, ale prostřednictvím jednotky o velikosti menší lednice přebytkové teplo navíc využívá k chlazení domu uvnitř. Novinka, která se dostane na trh v příštím roce, má rozhodně velký potenciál. Kvůli šetrnosti k životnímu prostředí a nemalým finančním úsporám totiž počet uživatelů solárních kolektorů každým rokem narůstá o 30 procent.



Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)
logo Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...

 
 
Reklama